Ben je toe aan duurzame veranderingen?

Verder zonder terugval...

Misschien ben je al jaren keihard aan het werk met jezelf. Misschien heb je al verschillende vormen van therapie gevolgd, begeleiding gehad, medicatie geslikt, misschien ben je ooit opgenomen geweest. Je hebt dit allemaal gedaan, maar voor je gevoel ben je er niet echt veel mee opgeschoten. Voor je gevoel blijf je toch elke keer weer terugvallen in dezelfde angst, pijn, afwijzing, moeite, verslaving, problemen en/of gedragingen. Daarbij besef je ook dat er toch iets moet veranderen. Je weet alleen niet hoe je dat kunt realiseren zonder je weer in één of andere therapie te storten, zonder je weer één of andere methodiek eigen te maken die je met veel pijn en moeite moet volhouden....

Dan is dit het juiste moment om deel te nemen aan de driedaagse scholing van Blijvend anders....

De driedaagse

Drie dagen. Om de drie weken een dag. Tijdens deze driedaagse werken we voornamelijk met kennis- en inzichten- overdracht. Kennis en inzichten die je gelijk naar de bron van je huidige houding en gedrag brengen. Gelijk naar dat wat goed is en sterker mag worden en gelijk naar dat wat niet goed (meer) is en mag veranderen of definitief mag verdwijnen.

Geen mind-truckjes, geen doekjes voor het bloeden, geen therapie en geen methodiek die je vol moet blijven houden. Je hoeft ook niets te geloven of aan te nemen. Kijk, luister, voel, herken, vraag en ga aan de slag...

De eerste dag: kennisshop

De eerste dag is de dag van overdracht van innovatieve kennis en diepgaande inzichten. We gaan eerst leren zien hoe het allemaal werkt in jezelf.

We doen dat aan de hand van Het model van Droog. Dit is een zelfontworpen model, dat de samenhang inzichtelijk maakt tussen alle aspecten die jouw huidige houding en jouw gedrag bepalen. Wij noemen deze aspecten spelers op het speelveld van houding en gedrag. We doelen op spelers zoals denken, emoties, gevoelens, het verleden, het lichaam, de omstandigheden en het bewustzijn.

Door het zien van deze samenhang krijg je bijvoorbeeld ook te zien wat in jou nog onbewust en geautomatiseerd kind-gedrag is (vaak de oorzaak van terugval) en wat reeds volwassen gedrag is. Ook geeft het model je inzicht in strijd en non-acceptatie en wat je kunt doen om daar uit te stappen en de ontmoeting aan te gaan met dat wat die strijd en non-acceptatie heeft veroorzaakt.

Deze tweede dag is een doe-dag.

We gaan aan de hand van een zelfontworpen oefening onze eigen ruimte vorm geven. Hoe veel ruimte heb je nou echt voor jezelf, hoe ziet dat er uit voor jou, hoe sta je daarin en hoe is van daaruit de omgang met jouw wereld en alles en iedereen die zich daar in bevindt? Wat vind je zelf van jouw ruimte...

De derde dag: praatshop

De ervaring laat zien dat kennis en inzichten in ieder mens hun eigen tempo en hun eigen route hebben. Wat wel in ieder mens hetzelfde is: wat je eenmaal door hebt, heb je door. Waar je je bewust van bent geworden, kun je niet meer terugdraaien. Kennis en inzichten veroorzaken bewustzijn en bewustzijn veroorzaakt verantwoordelijkheid en dus actie. Meestal gebeurt er na de eerste dag al een heleboel met deelnemers.

De derde dag is dan ook een dag waarin we veel zullen uitwisselen. Dat brengt verdieping en het feest van herkenning in jezelf en in elkaar. De derde dag is vaak een ontroerende en zeer verbindende dag.

 

Enkele reacties:

Enkele reacties uit de driedaagse, voorjaar 2016

- Ik adviseer iedereen om deze driedaagse te volgen. Geen therapie, maar een stukje basiskennis over je eigen doen en laten!

- De puzzelstukjes vallen eindelijk in elkaar en leer je blijvend anders te denken en te doen.

-ik ben er nog niet, maar realiseer mij dat mijn leven vanaf nu alleen maar beter wordt. Mijn leven begint

nu en dat besef geeft mij een gelukkig gevoel.

Nadere info:

Kosten:
Voor de complete driedaagse [inclusief btw] € 185,-
Voor het bijbehorende boek “De spelers van Blijvend anders” € 17,95
Als het geld een probleem is, neem dan even contact op.

Docenten:
Rob Droog en Anna Sofia van Hooijdonk

Locatie:
Nijmegen / Tiel of omstreken

Data:
We geven deze driedaagse op een vrijdag of zaterdag, al naar gelang de aanmeldingen. Zie website.

Werktijden van de dagen:
van ’s morgens 9.30 uur
tot uiterlijk ’s middags 15.30 uur.

Groepsgrootte:
minimaal 6/8, maximaal 10 en vol=vol

Kijk ook op de website: www.blijvendanders.nl of mail: info@blijvendanders.nl
of bel ons: 06-45522696 of 06-18600794

terug