Hondenschool 'De Click'

Hulphondenschool “ De Click”, welke in 1998 in Nederland met de teamtraining gestart is om hulphonden op te leiden, niet voor, maar samen met de persoon met een motorische functiebeperking. De hulphonden leren verschillende vaardigheden aan, zoals voorwerpen op rapen, helpen met aan- en uitkleden, ze helpen mensen in bed, doen het licht aan en uit, sluiten en openen deuren, helpen bij het doen van de boodschappen, te veel om op te noemen!

Hiermee wordt de onafhankelijkheid en de zelfstandigheid van mensen met een lichamelijke beperking enorm vergroot. Deze methode om hulphonden op te leiden werd al langer in Engeland en Zweden met veel succes toegepast.

De teamtraining wordt uitgevoerd door hulphondenschool de CLiCK. Bij de CLiCK zijn een aantal gespecialiseerde, gedreven en zeer ervaren instructeurs werkzaam die al jaren als doel hebben een goed werkend team op te leiden waarbij het bevorderen van lichamelijke onafhankelijkheid van de deelnemers voorop staat.

Zij werken zeer nauw samen met werkt nauw samen met Stichting 'De click tussen mens en hulphond'

 

Doelstelling

Stichting 'De click tussen mens en hulphond' heeft het mogelijk maken van teamtraining in Nederland als doelstelling.

Zij realiseert dit onder andere door:

Subsidie verlening aan de opleiding van de teams, waarvan de kosten slechts gedeeltelijk door de ziektekostenverzekeraars worden vergoed.

Financiering van bijzondere projecten, zoals kindermaatje en ondersteuningshonden (bijvoorbeeld voor mensen met autisme)

Financiële ondersteuning voor voorlichting, scholing etc.

Om onze doelstellingen te realiseren is uw hulp hard nodig. U kunt hun werk steunen door sponsor of donateur te worden. Lees verder onder Sponsors welke mogelijkheden er zijn. Het is een door de belastingdienst aangewezen als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI), waardoor uw gift geheel of gedeeltelijk aftrekbaar is. Tevens mogen we het Keurmerk Goed Besteed dragen.

 

Uw steun is hard nodig

Het opleiden van een team (hond en baasje) kost 29.000 euro.

Per team wordt slecht 17.000 euro vergoed, zodat er een gat van 12.000 euro via donaties gedicht moet worden.

Dit geldt ook voor volwassen/kinderen met autisme en mensen vanaf 16 jaar die geen machtiging krijgen.
Het opleiden van een kindermaatjes team (zie button kindermaatje) kost 6.000 euro. Dit project wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar. Stichting de CLiCK tussen mens en hulphond wil dat dit bijzondere project voortgang vindt en dat nog veel kinderen deze verkorte opleiding met hun huishond kunnen volgen.

Daarom zal de Stichting geld inzamelen en doet een beroep op bedrijven, patiënten verenigingen, fondsen en particulieren.

 

Wilt u dit bijzondere werk steunen?

U kunt uw bijdrage overmaken op het nieuwe IBAN nummer van Stichting de CLiCK tussen mens en hulphond, NL17 TRIO 0390 9422 27, onder vermelding van "bijzondere projecten".

 

Wist u dat giften aan organisaties als de onze aftrekbaar zijn van de belastingen?

Wist u dat wij blij zijn met elke steun, Groot en klein?

Door uw steun kunnen wij meer teams opleiden. Mensen die eenmaal hebben ervaren wat een hulphond voor hun betekent, willen nooit meer zonder.