Anna Sofia

Gespecialiseerd verpleegkundige, Zorgadviseur, 

Lifeteacher, Paardencoach en hondenspiegelaar

L.I.V.I.N.G. staat voor: Landelijk Initiatief Voor Integratie Natuurlijke Gezondheidsbeleving. 

Ik help mensen met het bewustwordingsproces rond hun Lifestyle en gezondheidsbeleving tijdens intensieve levensveranderingen (o.a.  bij ziekte, pijn, trauma en rouw) en werk, om weer controle over hun eigen gezondheid en leven te verkrijgen.

“Ik loop al heel wat jaren mee, zowel in de reguliere, complementaire als spirituele gezondheidszorg, ben een goede verpleegkundige en Lifeteacher en heb veel levenslessen gehad. 

Ik ben me bewust mijn kwaliteiten, mijn mogelijkheden en beperkingen. 

Zelfstandigheid, vrijheid, respect en vertrouwen zijn de sleutelwoorden in mijn leven en werk. 

Ik sta voor mijn kwaliteiten, werk integratief, waarbij spiritualiteit een even belangrijk thema is als de mentale, emotionele en fysieke aspecten van de mens en werk dan ook op al deze gebieden met mensen in mijn praktijk”.

 

Sinds 2001 ben ik gaan werken als Lifeteacher met o.a. de inzet van dieren, mn. paarden en honden.

In mijn persoonlijke leven n.a.v. een eigen rouwproces en meerdere andere verliezen, hebben zowel de paarden als mijn honden mij op bijzonder wijze gesteund en waardevolle lessen gegeven. Dit ben ik verder gaan bestuderen en ben deze Horse and Dog Assisted Coaching methode, na diverse opleidingen gedaan te hebben, ook in gaan zetten in mijn eigen bedrijf.

Mijn nuchterheid in combinatie met een flinke dosis levenservaring, goed kunnen luisteren en invoelend vermogen, hebben mij geleerd hoofd, hart en handelen met elkaar te verbinden en zo mensen een steun te bieden, hun levensdoel te vinden en hun levenspad te kunnen gaan herkennen, erkennen en vervolgen.

 

Verder leven na verlies in het bedrijfsleven

”Ik ondersteun en begeleid tevens individuen, bedrijven, organisaties en instellingen met Essentiële Hulp vóór, Bij en na een Overlijden (EHBO) van een werkgever of werknemer en / of daaraan gerelateerde verwanten en processen. 

Het betreft specifieke begeleiding n.a.v. life-events, pijn, ziekte, trauma, rouw en verder leven na intensieve levensveranderingen.

Want een zorgvuldige en goede eerste hulp rond een (naderend) overlijden of verlies is namelijk bepalend voor het verloop van een rouwproces en de gezondheids-beleving. 

Een goede begeleiding bij intensieve verandering, verlies- en rouwprocessen is van essentieel belang om de gezondheid, het welzijn en de arbeidsgeschiktheid te bevorderen, te waarborgen en ziekteverzuim te voorkomen.

Het gaat om het bieden van begeleiding, re-integratie, coachen van zowel individuele medewerkers als gehele teams en of de directie zelf. 

 

Er worden tevens verschillende (incompagnie) workshops en trainingen aangeboden.

Ik ben auteur van diverse boeken en artikelen.