Anna Sofia van Hooijdonk

Gespecialiseerd verpleegkundige, Zorgadviseur, 

Lifeteacher, Paardencoach en hondenspiegelaar

 

L.I.V.I.N.G. staat voor: Landelijk Initiatief Voor Integratie Natuurlijke Gezondheidsbeleving. 

 

De nieuwe gezondheidszorg

Behalve mijn opleiding tot verpleegkundige, heb ik natuurgeneeswijze bestudeerd, opleidingen systemisch werk, transformatiecoach en lifeteacher gedaan en ben auteur van diverse boeken en artikelen.

Ik heb mij intens verdiept in communicatie en gedrag van en met paarden en honden in relatie tot mensen. Ik ontwikkelde HADAC; Horse and Dog Assisted Coaching.

En als gecertificeerd lifeteacher, paardencoach, hondenspiegelaar en zorgadviseur, heb ik een manier gevonden om op een unieke wijze in de gezondheidszorg te staan en werken.

 • * Heeft u relationele vragen of aandachtspunten rondom opvoeding 
 •    en gedrag?
 • * Zijn er intensieve levensveranderingen op uw pad gekomen?
 • * Staat u voor een belangrijke keuze?
 • * Heeft u te maken met: 
 •     - Groei- of opvoedingdilemma;s met kinderen of jong volwassenen? 
 •     - Verlies van gezondheid, werk, een collega of  een naaste?
 •     - Burn-out?
 •     - PTSS?
 •     - Trauma?
 •     - Pijnklachten?

Dan bent u bij L.I.V.I.N.G. aan het juiste adres.

 

Ik help mensen die  

gezond willen leren omgaan met intensieve levensveranderingen 

geconfronteerd zijn met het verlies van gezondheid, werk, collega of een naaste.

Burn-out, PTSS, trauma en pijnklachten hebben.

En mensen met 

het bewustwordingsproces rond hun Lifestyle en gezondheidsbeleving tijdens intensieve levensveranderingen (o.a.  bij opvoeding, school, scheidingen, ziekte, pijn, trauma en rouw), om weer controle over hun eigen gezondheid en leven te verkrijgen. 

 

“Ik loop al heel wat jaren mee, zowel in de reguliere, complementaire als spirituele gezondheidszorg, ben een goede verpleegkundige en Lifeteacher en heb veel levenslessen gehad. 

Ben me bewust van mijn kwaliteiten, mijn mogelijkheden en beperkingen. 

Zelfstandigheid, vrijheid, respect en vertrouwen zijn de sleutelwoorden in mijn leven en werk. 

En sta voor mijn kwaliteiten, werk integratief, waarbij spiritualiteit een even belangrijk thema is als de mentale, emotionele en fysieke aspecten van de mens en werk dan ook op al deze gebieden met mensen in mijn praktijk”.

 

HADAC; Horse and Dog Assisted Coaching methode

Sinds 2001 ben ik gaan werken als Lifeteacher met o.a. de inzet van dieren, mn. paarden,honden en diergerichte materialen.

In mijn persoonlijke leven, n.a.v. een eigen rouwproces en meerdere andere verliezen, hebben zowel paarden als honden mij op bijzonder wijze gesteund en waardevolle lessen gegeven. 

Dit ben ik verder gaan bestuderen en ben deze Horse and Dog Assisted Coaching methode, na diverse opleidingen gedaan te hebben, gaan inzetten in mijn eigen bedrijf.

Mijn nuchterheid in combinatie met een flinke dosis levenservaring, goed kunnen luisteren en invoelend vermogen, hebben mij geleerd hoofd, hart en handelen met elkaar te verbinden en zo mensen een steun te bieden, hun levensdoel te vinden en hun levenspad te kunnen gaan herkennen, erkennen en vervolgen.

 

Werk en verder leven na verlies of intensieve veranderingen 

Ik ondersteun en begeleid zowel individuen als bedrijven met Essentiële Hulp vóór, Bij en na een Overlijden (EHBO) en daaraan verwante processen. 

Het betreft specifieke begeleiding n.a.v. life-events, pijn, ziekte, trauma, rouw en verder leven na intensieve levensveranderingen.

Want een zorgvuldige en goede eerste hulp rond een (naderend) overlijden of verlies is bepalend voor het verloop van een rouwproces en de gezondheidsbeleving. 

Een goede begeleiding bij intensieve verandering, verlies- en rouwprocessen is van essentieel belang om de gezondheid, het welzijn en de arbeidsgeschiktheid te bevorderen, te waarborgen en ziekteverzuim te voorkomen.

 

Dienstenpakket

Er is een dienstenpakket gevormd vanuit deskundigheid, ervaring en integrale gezondheidsbeleving. 

Er wordt, waar mogelijk en wenselijk, gewerkt met de inzet van dieren, omdat juist met behulp en inzet van paarden, honden of andere dieren, de non-verbale communicatie en het effect ervan op onze omgeving zichtbaar gemaakt kan worden. 

Alles is maatwerk, want ieder mens heeft zijn eigen unieke leer- en levensproces. 

U leert op een unieke wijze om te gaan met en bewust te worden van het samenspel van gedachten, emoties, gevoelens en innerlijke beleving. 

De kwaliteit van uw leven staat hierin centraal. 

 

Voor kinderen en jong volwassenen zijn er naar leeftijd aangepaste pakketten.

 

Op aanvraag worden er verschillende workshops en trainingen op maat aangeboden.